Draag een goede brace bij een blessure of overbelasting

Een blessure hebben is natuurlijk heel vervelend en vaak ook erg pijnlijk. Wat soms nog erger is, is het feit dat een blessure je belemmert bij je dagelijkse activiteiten, werken lastiger maakt en sporten soms onmogelijk. Gelukkig kun je door het dragen van een goede brace meestal zelfs trainen gewoon weer oppakken.

Het dragen van een brace zorgt voor veel steun en stabiliteit aan gewricht en spieren en verlicht ook nog eens de pijn. Je kunt een brace dragen ter preventie van een verzwikking of blessure en uiteraard bij een bestaande verzwikking, blessure of verstuiking van bijvoorbeeld pols, knie of elleboog.

Voor elke blessure een passende brace

Een pols brace geeft optimale bescherming en goede steun aan het polsgewricht. Een pols brace heeft een anatomische pasvorm en de baleinen in de brace begrenzen de buiging van het polsgewricht, zonder daarbij de handfunctie te beperken. Je kunt je hand dus gewoon gebruiken zonder kans op overbelasting. Door verstelbare banden kan de compressie (druk) naar wens worden ingesteld.

Een elleboog brace is ideaal tijdens het sporten of werken maar geeft ook optimale steun tijdens het revalideren na bijvoorbeeld een ingreep. Een elleboog brace geeft maximale ondersteuning en bescherming en is toch verrassend licht van gewicht. De goede anatomische pasvorm zorgt ervoor dat een elleboog brace prettig aanvoelt en kan ingezet worden bij overstrekking, kapselinklemming, gewrichtsproblemen en kapselband letsel.

Een knie brace oefent druk uit rondom de knieschijf en het been, waardoor de stabiliteit in het kniegewricht sterk verbetert. De knieschijf en de spieren en banden eromheen worden perfect ondersteund,  beschermd en het gewricht ontlast. Daarnaast zorgt een knie brace ook dat pijn en ongemak sterk verminderd wordt.

Voordelen van het dragen van een brace

Het dragen van een brace zorgt voor ondersteuning en verlichting bij een blessure, verzwikking of overbelasting, biedt de juiste compressie (druk) zodat je door kunt gaan met je dagelijkse werkzaamheden, met werken en zelfs met sporten. Door het dragen van een brace zorg je er ook voor dat je sneller herstelt van een blessure of verzwikking. En vergeet niet; een brace kan ook gedragen worden om een blessure of verzwikking te voorkomen.

Niet helemaal zeker waar je online de beste braces kunt kopen? Zorg dan dat je naar een van de betere leveranciers gaat, zoals Olfit.nl, zij bieden de betere merken en braces aan en deskundigen kunnen je adviseren over welke brace nu perfect bij jou past!