Hoe ga je om met een lastig bespreekbaar ongemak

Hoe ga je om met een groot ongemak zoals incontinentie

Tips om om te gaan met incontinentie

Ben je op zoek naar tips om om te gaan met een groot ongemak zoals incontinentie? Incontinentie is een van de grootste ongemakken die er zijn. Zowel mannen als vrouwen kunnen hier last van ervaren. Het helpt om je te beschermen met tena men of tena lady, maar er zijn ook stappen die je kunt zetten om ervoor te zorgen dat de incontinentie afneemt en zelfs verdwijnt. In dit artikel voorzien we je daarom van tips om om te gaan met een groot ongemak zoals incontinentie.

Drink voldoende

Wanneer je te maken hebt met incontinentie, is de kans groter dat je blaasontsteking krijgt. Wil je dit voorkomen, dan is het belangrijk om goed te blijven drinken. Zo gaan er geen bacteriën in de blaas groeien. Drinken zorgt er namelijk voor dat de urine verdund wordt. Echter zijn er dranken die over diverse stoffen beschikken die de blaas kunnen irriteren. Denk bijvoorbeeld aan cafeïne. Koffie, alcohol en thee zorgen ervoor dat je sneller moet plassen, waardoor je dit beter met mate kunt drinken. 

Ga vaker naar het toilet

Heb je te maken met incontinentie, dan is het aan te raden om vaker naar het toilet te gaan om te plassen. Ben je eenmaal ouder, dan wordt je minder snel gewaarschuwd door je blaas of wordt dit signaal minder sterk. Als je het gevoel hebt dat je moet plassen, kun je het beste op tijd naar het toilet gaan. Eventueel kunnen tena lady of tena men wat druppels opvangen, maar het beste kun je zorgen dat je op tijd bij het toilet bent. Voor mannen wordt het aangeraden om zittend te plassen in plaats van staand, omdat je je hele blaas hierdoor beter ontspant. Ook een toiletverhoger kan als je eenmaal ouder bent helpen om beter op het toilet te gaan zitten en weer op te staan.

Doe speciale oefeningen tegen incontinentie

Er wordt vaak een behandeling ingezet als iemand te maken heeft met incontinentie, wat doorgaans het doen van speciale oefeningen is zoals het trainen van de bekkenbodemspieren. Deze leer je beter aan te sturen, zodat het ongewenste urineverlies kunt tegengaan. De oefeningen voor de bekkenbodem helpen om deze spieren te versterken en spelen een grote rol in het verminderen van urineverlies. Consequent oefeningen doen kan dus zeker helpen om de incontinentie te doen afnemen.

Wij wensen je veel succes met onze tips.