Voordelen van LEGO voor kinderen en volwassenen

Spelen met LEGO of ander soort bouwstenen is iets dat veel kinderen en zelfs volwassen ontzettend leuk vinden om te doen. Wereldwijd is LEGO al voor een lange tijd bij kinderen enorm populair. Er zijn ook veel soorten, denk daarbij aan Harry Potter LEGO en Star Wars LEGO. Dit is een hobby die geliefd is voor vele mensen. Ook is het enorm goed voor de ontwikkeling van kinderen. In dit artikel lees je over alle voordelen van LEGO bij kinderen én volwassenen.

Voordelen van LEGO bij kinderen

Veel kinderen vinden het enorm leuk om te bouwen met LEGO en andere kinderen vinden het leuk om hun verbeelding te gebruiken en met de poppetjes een verhaal uit te spelen. LEGO bevordert veel dingen: kinderen krijgen meer ruimtelijk inzicht, fantasie en creativiteit, taalontwikkeling en leren om samen te spelen met andere kinderen. Later als kinderen op een leeftijd komen dat ze ook zelf de instructies kunnen volgen, wordt deze vaardigheden nog meer gestimuleerd.

Problemen oplossen

Kinderen kunnen zelfs beter problemen oplossen door speelgoed zoals LEGO. Als er iets niet helemaal goed werkt moeten ze zelf aan de slag om het wel te laten werken. Hoe krijg je een mooie toren bij je kasteel? Hoe zet je een mooi dakje op je huis? Dat zijn dingen die kinderen dan moeten verzinnen.

LEGO voor jongere kinderen

Voor jongere kinderen heb je andere soorten bouwstenen die zijn vaak wat groter, zodat ze niet ingeslikt kunnen worden. Een voorbeeld hiervan is LEGO Duplo Bij jongere kinderen wordt hierdoor spelenderwijs de fijne motoriek erg gestimuleerd.

Voordelen van LEGO bij volwassenen

Er zijn veel voordelen van kinderspelletjes voor volwassenen. Het is vaak rustgevend en werkt zo stressverminderend. LEGO zelf heeft dit ook opgepikt, want zo bestaan er ook mega veel LEGO-sets die speciaal ontworpen zijn voor volwassenen. Natuurlijk zijn er ook veel leuke kinder LEGO-sets die door volwassenen gebouwd kunnen worden, zoals LEGO Technic.

Mindfulness

Een groot voordeel is dat je met LEGO mindfulness kan beoefenen. Je zit stil en bent met je gedachten geconcentreerd op het bouwwerk dat je creëert. Regelmatig mindfulness beoefenen heeft ontzettend veel voordelen.

Kortom: veel speelplezier voor het hele gezin!