Leaseauto’s worden steeds meer gezien op de weg

De populariteit van leaseauto’s groeit gestaag. Wellicht heb je dit zelf ook wel op de weg gezien: er rijden ontzettend veel mensen rond in een gloednieuwe auto. Veel mensen gaan bedrijfswagens leasen, maar ook particulieren zien de voordelen in van het leasen. Hieronder praten wij je bij.

1. Je bent meteen eigenaar van de auto

Bij een contract op basis van financial lease ben je meteen economisch gezien eigenaar van de auto. Je moet dan wel alle kosten zoals de verzekering en wegenbelasting betalen, maar je profiteert ook van veel fiscale voordelen. Je hebt in de meeste gevallen recht op de investeringsaftrek, en ook kun je de aanschafprijs van de auto op de balans zetten. Daarnaast mag je de btw terugvorderen en je mag de rente aftrekken. Als je een auto gaat financial leasen voor jouw bedrijf, mag je de auto helemaal naar jouw eigen smaak inrichten. Omdat je economisch eigenaar bent van de auto kun je de auto bestickeren of de auto voorzien van nieuwe velgen.

2. Geen grote investering

Wanneer je een nieuwe auto wil aanschaffen, moet je al gauw flink in de buidel tasten. Met leasen is dat gelukkig verleden tijd. Je verspreidt het bedrag namelijk over de leasetermijn. Vooral voor ondernemers is dit een groot voordeel, want zo houd je geld over dat je weer in andere zaken kunt investeren. Ook weet je zo precies hoeveel geld jij verwacht uit te geven in de maand. Zeg maar hallo tegen een overzichtelijke boekhouding. 

3. Voor zowel nieuwe als tweedehandsauto’s

Voor wie wil rijden in een gloednieuwe auto is het leasen van een auto perfect. Zo kun je genieten van de vele technische snufjes die de auto te bieden heeft, terwijl je niet meteen een zak met geld hoeft neer te leggen. Daarnaast kun je ook tweedehandsauto’s leasen. Dit wordt ook wel occasion lease genoemd. Het grote voordeel hiervan is dat het een stuk voordeliger is. Bovendien is een tweedehandsauto altijd uit voorraad leverbaar. Dat betekent dat je niet lang hoeft te wachten op jouw bolide.

4. Met financial lease geen kilometerbeperking

Bij de meeste leasevormen heb je te maken met een bepaald aantal kilometers dat je mag rijden in een jaar. Vaak gaat dit om vijfhonderd kilometer. Als je een auto hebt geleaset op basis van financial lease ben jij eigenaar van de auto. Je mag dus zelf bepalen waar jij heen gaat en hebt dus geen kilometerbeperking. 

5. Je wordt ontzorgd

Als je een leasecontract hebt afgesloten op basis van operational lease, word je volledig ontzorgd. Je hoeft je eigenlijk nergens meer druk over te maken, behalve over de benzinekosten. Wanneer er iets met jouw auto aan de hand is draait de leasemaatschappij hiervoor op. De leasemaatschappij is namelijk verantwoordelijk voor jouw auto.