Het inrichten van je thuiskantoor

Door de Covid-19 uitbraak is thuiswerken steeds vanzelfsprekender en populairder geworden. Hierbij is een prettige thuiswerkplek onmisbaar. Het is belangrijk om er een fijn plekje van te maken, hier moet je immers veel tijd doorbrengen. Hieronder geven we je 4 tips die je kunnen helpen bij het inrichten van jouw ideale thuiswerkplek.

Goede werkplek

Op kantoor of thuiswerkend, het hebben van een prettige werkplek is belangrijk. Het dagelijks op- en afbouwen van computerschermen, laptop en toetsenborden is niet ideaal en brengt onrust met zich mee. Daarnaast heeft een afgescheiden thuiswerkplek als voordeel dat werk gescheiden blijft van privé. Geen vrije ruimte om te kunnen omtoveren tot een thuiskantoor? Reserveer een deel van een kamer om in te richten als werkplek. Zorg voor voldoende lichtinval en ventilatie. Daglicht en frisse lucht geeft je concentratie een boost, zet daarom ’s ochtends de deuren en ramen tegen elkaar open. Houd je werkplek netjes en overzichtelijk, met minimale afleidingsfactoren. Nog meer thuiswerkers in huis? Zorg ervoor dat iedereen een prettige en afgescheiden werkplek heeft om ongestoord te kunnen werken en bespreek de functies van overige ruimten.

Ergonomisch meubilair

Thuiswerken op de bank zal eerst heel aantrekkelijk klinken, maar na een aantal dagen heb je toch behoefte aan een goede werkplek. Is het toch niet beter om ergonomisch meubilair te overwegen? Bij een thuiskantoor hoort ook de juiste meubilair zoals bureau en bureaustoel. Er zijn verschillende uitvoeringen, met elk een ander prijskaartje. Het juiste bureau moet een minimale diepte van 80 cm hebben en een breedte van 120 cm. Het werken aan een juist bureau en een ergonomische bureaustoel voorkomt het aannemen van een slechte werkhouding en het veroorzaken van gezondheidsklachten. Dit omdat het meubilair te verstellen is naar persoonlijke wens en de stoel zich aanpast aan het menselijk lichaam. Kijk voor verstelbare en ergonomische bureaus bij Kato Kantoorinrichting. 

Pauze en beweging

Tijdens het thuiswerken is het belangrijk niet de pauzes voorbij te laten gaan. Het lang staren naar een computerscherm kan oogirritatie veroorzaken, zorg daarom elke 20 minuten ergens anders heen te kijken. Ook zijn er ook speciale blauwe brillen die je ogen beschermen tegen schermlicht. Naast het inlassen van pauzes is beweging ook erg belangrijk. Hoe je op kantoor wel eens naar een collega loopt en een praatje maakt, moet je thuis zelf zorgen voor beweging. Als je bang bent om in je werk op te gaan, zijn er verschillende programma’s die je kunt downloaden die je elk uur helpt herinneren om een korte pauze of beweging te nemen.