Tips voor het inrichten van je slaapkamer

Tips voor het inrichten van je slaapkamer

Het inrichten van je slaapkamer kan een lastige klus zijn als je niet weet waar je moet beginnen. In deze blogs lees je tips om het inrichten van je slaapkamer een stukje makkelijker te maken.

De sfeer

Het belangrijkste in je slaapkamer is natuurlijk dat je je er fijn voelt, de sfeer is hier een groot onderdeel van. De kleur van de kamer speelt een grote rol bij de sfeer. Hou bij het kiezen van de kleur rekening met de ruimte die geschilderd moet worden en je eigen voorkeur. Als je een kleine kamer hebt en deze groter wilt laten lijken, kies dan voor lichte kleuren. De lichte kleuren creëren een rustige sfeer in de kamer. Als je het omgekeerde effect wilt creëren, ga dan voor donkere kleuren. Hiermee kan je een knusse sfeer creëren. Natuurlijke kleuren zijn perfect voor een gezellige slaapkamer om tot rust te komen en lekker te relaxen. 

Verlichting

Naast de sfeer in je slaapkamer is verlichting erg belangrijk. Met verlichting kan je de sfeer in één klik veranderen. Ga voor een warme en zachte verlichting om de kamer gezellig te houden. Het is handig om de plafondverlichting vanuit bed te kunnen dimmen en aan en uit zetten. Naast de algemene verlichting zorgt sfeerverlichting voor gezelligheid, zoals een nachtlampje. Dit is tevens ook praktisch als je bijvoorbeeld nog wat wilt lezen voor het slapen gaan. Als je werkt of studeert in je slaapkamer is het belangrijk dat je ook hiervoor voldoende licht hebt. Dit kun je doen met de verlichting aan het plafond of een extra lamp bij je bureau. 

Raamdecoratie

Voor een fijne en lekkere nachtrust is het natuurlijk belangrijk dat je de lichtinval in de kamer zoveel mogelijk kan beperken in de ochtend. Hiervoor is de juiste verduisterende raamdecoratie essentieel. Als het gaat om raamdecoratie zijn er veel verschillende keuzes. Een rolgordijn is hiervoor een echte aanrader. Ze zijn sfeervol en zeer gemakkelijk in het gebruik. Veel verduisterende stoffen zijn in verschillende structuren en kleuren te verkrijgen. Zo kun je de slaapkamer ook met de raamdecoratie inrichten in de sfeer die jij wilt. Met de traditionele rolgordijnen zullen er aan de zijkant kleine lichtkieren ontstaan. Om dit te voorkomen kan je gaan voor een rolgordijn met cassette en zijprofielen, hierdoor worden de lichtkieren voorkomen. Voor het beste advies voor de perfecte raamdecoratie kan je terecht bij Raamdecoratie.com.

Decoratie

Voor de gezelligheid in je slaapkamer is mooie decoratie niet te missen. Ga voor mooie schilderijen, foto’s, vaasjes of planten. Hiermee kun je de kamer gezellig maken en sfeer creëren. Planten zuiveren tevens de lucht, ideaal dus voor een ruimte waarin je veel tijd doorbrengt. Ook het beddengoed is een belangrijk onderdeel van de slaapkamer. Het bed neemt vaak een groot deel van de ruimte in beslag. Bij het beddengoed kun je ook denken aan een mooi plaid of sierkussens.

Maak met deze tips de perfecte inrichting voor jouw slaapkamer en geniet van de tijd voor jezelf.