5 tips om mooiere LEGO creaties te bouwen

Wanneer je veel met LEGO speelt, heb je vast ook wel eens het programma LEGO Masters gekeken. Hier maken verschillende duo’s ontzettend mooie en grote LEGO creaties. Elke week valt er een duo af en het duo dat overblijft, wint de wedstrijd. Wil jij in de toekomst mee doen? Of wil je thuis gewoon voor jezelf mooiere LEGO creaties bouwen? Dan hebben wij hier een vijf tips om je bouwwerken nog mooier te maken.

Op kleuren letten

Het maakt niet uit wat je aan het bouwen bent, door de juiste kleuren te gebruiken zal je bouwwerk er professioneler en mooier uit komen te zien. Bedenk dat je alleen de buitenkant ziet, dus gebruik aan de binnenkant van je bouwwerk de kleuren die je niet gaat gebruiken. Zo is de kans groter dat je het bouwwerk in de juiste kleuren kunt afmaken.

Probeer je bouwwerk rond te maken

Met vierkante blokjes kan het lastig zijn om een rond object na te maken. Daarom is het goed om ook vaak ronde objecten proberen na te maken. Je kunt dit oefenen door eerst te beginnen met het maken van bijvoorbeeld een bal of een regenboog.

Gebruik je fantasie

Het is goed om in het begin de instructies te volgen. Hier leer je allerlei verschillende technieken mee. Maar wanneer je een aantal technieken beheerst, is het nog beter om je eigen fantasie te gebruiken. Er zijn zoveel mogelijkheden en door zelf over de constructie na te denken, kun je nog veel meer maken dan je denkt!

Kijk om je heen

Klaar om je eigen bouwwerken te gaan bouwen? Kijk dan eens om je heen en begin met iets kleins. Maak bijvoorbeeld de controller van je videogames na of een lamp die je in je kamer hebt staan. Er zijn zo veel spullen en gebouwen die je na kunt bouwen. Begin daarom met een die jij denkt dat niet zo lastig is, dan is de kans het grootst dat het je lukt!

Op de details letten

De kleinste details maken grote bouwwerken zo prachtig. Je kunt gebruik maken van LEGO figuurtjes die bij je bouwwerk passen om je creatie tot leven te brengen. Denk ook bij een gebouw aan de natuur in de omgeving of dat er mensen binnen kunnen zitten.

Bonus tip!

Wanneer je veel met LEGO bouwt, is het goed om je steentjes netjes op te ruimen en te organiseren. Begin bijvoorbeeld bij het selecteren per kleur. Wanneer je collectie uitbreidt met LEGO van Top1Toys, kun je ook de verschillende maten van elkaar gaan scheiden. Zo hoef je niet elke keer de hele bak door te zoeken voor dat ene blokje en kun je meer tijd aan het echte werk besteden!