Natuursteen lasergraveren

Natuursteen wordt op heel verschillende plaatsen toegepast. Het kan zijn dat je direct aan herdenkingsmonumenten denkt die je op begraafplaatsen tegenkomt. Maar er zijn ook compleet andere toepassingen. Denk maar eens alles wat binnenshuis te vinden is dat gemaakt is van natuursteen: vloer- en wandtegels en aanrechtbladen bijvoorbeeld. En ook kunstobjecten of interieuraccessoires als onderborden, onderzetters en zeepdispensers.

Hoe wordt natuursteen bewerkt?

Steen als basis maar op een andere manier gebruikt en bewerkt. Hoe doe je dat, natuursteen bewerken? Machinale methodes zijn frezen of zandstralen. Etsen met een diamantstift is een mogelijkheid en dat is een handmatig proces. Daarbij is er altijd het gevaar van een onherstelbaar foutje door een uitschieter met je gereedschap. Dat is bij een laseren niet aan de orde. Daarnaast biedt lasergraveren van natuursteen nog meer duidelijke voordelen:

– Graveren met een laser werkt sneller dan frezen

– Het is een veel schonere techniek dan zandstralen en frezen

– Het is een contactloos proces, er is dus geen slijtage van beitels, zagen of ander gereedschap

– Laseren werkt uitermate nauwkeurig door de laserstraal van maar 0,1 mm

– Een lasermachine kan unieke stuks leveren maar net zo makkelijk seriewerk

Lasergraveren biedt veel ontwerpvrijheid

Natuursteen lasergraveren is dus een snelle, schone en nauwkeurige techniek. Daarnaast biedt het je complete creatieve vrijheid. Je graveert net zo makkelijk een foto als een tekst, of een combinatie daarvan. Personaliseren, dat niet meer weg te denken is, doe je dus in een handomdraai. Maak een bestand in je ontwerpsoftware, upload het naar de machine en laat die het werk voor je doen.

Eindeloze mogelijkheden binnen handbereik

Op donkere steensoorten als marmer of graniet behaal je de duidelijkste resultaten. Daarnaast zijn onder andere ook blauwsteen, kalksteen, leisteen, kwartsiet, basalt en graniet te bewerken. Dit zijn trouwens absoluut niet de enige mogelijkheden qua steen. En vergeet niet dat er nog zoveel andere materialen te gebruiken zijn in een lasermachine. Denk maar eens aan de eindeloze mogelijkheden die je daarmee binnen handbereik hebt!

Wil je meer weten over het bewerken van natuursteen met een BRM lasergraveermachine? Laat het ons weten als je informatie wilt. Bij BRM ben je aan het juiste adres, ook als het gaat om het lasergraveren van natuursteen.