De overkapping gezellig inrichten: 4 tips

Een overkapping plaatsen in de tuin is altijd een goed idee. Zo creëer je een tweede woonkamer in de tuin, waar je eventueel in de winter ook van kan genieten. Maar hoe richt je een overkapping gezellig in, volledig naar jouw wens? Hieronder geven we je een aantal tips.

1. Doe inspiratie op

Zie je al helemaal voor je hoe je de overkapping wil inrichten, of heb je nog geen idee? In dat laatste geval is het goed om wat inspiratie op te doen. Struin het internet af, maar kijk ook in tuinbladen of ga bij winkels langs. Bovendien moet de stijl van jouw overkapping goed passen bij de rest van de tuin. Zo past de kleur van natuurlijk hout mooi bij de kleur van kunstgras van uitstekende kwaliteit, maar ook zwart gebeitst hout is een mooie combinatie met groen. 

2. Bijpassende tuinmeubels

Een overkapping is de plek waar je heerlijk kunt relaxen. Maar voordat je kunt relaxen moet je natuurlijk een goede set tuinmeubels aanschaffen. Het soort tuinmeubels dat mooi zal staan onder de overkapping hangt af van de stijl. Wil je een landelijke overkapping? Dan passen daar tuinmeubels gemaakt van wicker of hout mooi bij. Wil je liever een overkapping met een moderne stijl? Dan zijn tuinmeubels gemaakt van aluminium of hout een goede keuze. 

3. De inrichting van de overkapping

Als de tuinmeubels onder de overkapping staan kun je doorgaan met de inrichting. De tuinmeubels vormen namelijk de basis van de overkapping en met de juiste accessoires maak je de overkapping af. Denk daarom na over wanddecoratie, kussentjes voor in de tuinset en wellicht een mooi buitenvloerkleed. Zorg ervoor dat de stijl van jouw overkapping voor een geheel zorgt, zodat het rust uitstraalt.

4. Verlichting

Om tot in de late avonduurtjes van de overkapping te kunnen genieten, is verlichting van groot belang. Het is natuurlijk niet gezellig om in het donker te zitten. Zo kun je kiezen voor een lichtsnoer die je bevestigt aan het plafond, of kies voor wandlampjes. Ook kun je kiezen voor een grote hanglamp voor boven de tuinset. Dat zal een echte eyecatcher worden. Maar denk ook na over de verdere verlichting van jouw tuin: zo staat het ook leuk om lampjes te plaatsen aan de rand van het kunstgras van kunstgrasgigant.nl/contact/vestiging-eemnes. Zo wordt jouw tuin volledig verlicht. Kies voor deze plek voor lampjes die bijvoorbeeld werken op zonne-energie. Deze springen vanzelf aan wanneer het donker wordt én deze zijn duurzaam.