Wat is de beste bouwmarkt van Nederland?

beste bouwmarkt van nederland

Regelmatig zijn er onderzoeken naar bouwmarkten in Nederland. De consumentenbond zoekt bijvoorbeeld uit wat de consument van alle bouwmarkten vindt. Op basis hiervan wordt er gekozen wie de beste bouwmarkt van Nederland is. Handig als je nog op zoek bent naar een bouwmarkt.

Hornbach is de beste bouwmarkt van Nederland

Al 14 keer op rij is de Hornbach uitgeroepen tot de beste bouwmarkt van Nederland. Ondanks dat ze misschien mindervestigingen hebben dan de Gamma, Karwei of Praxis gaan we graag naar de Hornbach. De retailprijzen worden binnen gehaalt op basis van beoordelingen van consumenten. Ze geven dus een goed beeld van wat Nederland echt van de Hornbach vindt. Gemiddeld stemmen 200.000 Nederlanders jaarlijks op de beste bouwmarkt van Nederland. Ze kunnen hierbij stemmen op ruim 200 verschillende winkels verspreid door Nederland. Hier komt elke keer de Hornbach als beste uit de bus.

Goedkoopste bouwmarkt van Nederland

Eén van de redenen waarom de Hornbach als de beste beoordeeld wordt heeft te maken met de prijs. Gemiddeld zijn consumenten volgens de Consumentenbond 12% goedkoper uit als ze iets bij de Hornbach aanschaffen. Daarna volgt in de top 3 goedkoopste bouwmarkten de Bauhaus en Gamma. Overigens ben je nog goedkoper uit als je de aanbiedingen in de gaten houdt. De Hornbach heeft regelmatig aanbiedingen vooral met verf. Je kan dan tot wel 30% besparen in tegenstelling tot de andere bouwmarkten in Nederland. Alleen gaan niet alle producten mee in de promotie van de Hornbach. Ze geven gewoon standaard de laagste prijsgarantie op een groot deel van de producten.

Beste service en advies

Naast de prijs kan je ook bij de Hornbach prima terecht met vragen over je klus of materialen. De Hornbach komt hier als beste uit de test met gemiddeld een 9,4. De tweede plek hierin is de Hubo met ook een 9,4. Qua service komt deze dus gelijk met de Hornbach. Alleen is de Hornbach een stuk goedkoper in verhouding met de Hubo. We blijven tenslotte Nederlanders en daarom kiezen we al snel voor de Hornbach.