Nazorg voor de beste genezing van een ooglidcorrectie

Een ooglidcorrectie is een kleine medische ingreep waar je oogleden worden gelift. Voor veel mensen in een ooglidcorrectie een goede oplossing omdat je door veroudering last kunt krijgen van hangende oogleden. Hangende oogleden kunnen hoofdpijn veroorzaken omdat je spieren harder moeten werken om je ogen open te houden. Bovendien lijk je ouder en vermoeider wanneer je oogleden hangen. Soms kom je er zelfs helemaal anders uit te zien. Overweeg je een ooglidcorrectie of heb je er al een gepland? Dan hebben we hier een aantal tips om je ooglid zo mooi en spoedig mogelijk te genezen.

Niet roken

Een van de belangrijkste punten is niet roken. Het advies is om enkele dagen voor de ingreep al te stoppen met roken. Na de ingreep is het essentieel omdat roken er voor kan zorgen dat de wond niet goed geneest. Roken vernauwt namelijk de bloedvaten en zorgt er op die manier voor dat de wond niet genoeg bloed krijgt. Goede doorstroom van bloed zorgt ervoor dat afvalstoffen kunnen worden afgevoerd en bouwstoffen kunnen worden aangeleverd.

Geen bloedverdunners gebruiken

Bloedverdunnende middelen kunnen bloedingen veroorzaken omdat het bloed dunner is dan dat het hoort te zijn. Bloedverdunnende middelen zijn onder andere ibuprofen en alcohol. Je kunt het beste een week lang geen bloedverdunnende middelen nemen. Gebruik je normaal gesproken bloedverdunners? Geef dit dan aan aan je behandelend arts.

Geen make-up

Het duurt ongeveer twee weken tot je ogen genezen zijn. In die tijd kun je het beste geen make-up dragen. Zo houd je je wond schoon en kan de wond het beste genezen.

De wond droog houden

De eerste 4 tot 6 dagen zul je nog hechtingen kunnen hebben. Pas wanneer je geen hechtingen meer hebt, kun je je ogen spoelen. Tot die tijd kun je je het beste wassen met een washandje of alleen douchen in een goed geventileerde doucheruimte. Zo weet je zeker dat er niet te veel damp in de lucht hangt waardoor je ooglid toch vochtig wordt.

Bril dragen

De eerste dagen na de ingreep kun je het beste je bril dragen in plaats van je lenzen. Je mag namelijk niet aan je oogleden zitten omdat je hier de wond mee kan openen. Zodra je hechtingen zijn verwijderd kun je heel voorzichtig je lenzen weer in doen.