Slecht ter been, en dan?

Hulpmiddelen voor als je slecht ter been bent

Ben je slecht ter been? Dan zijn er diverse hulpmiddelen waar je gebruik van kunt maken om toch zelfstandig te kunnen blijven in en rondom huis. Denk bijvoorbeeld aan een douchekruk voor tijdens het douchen, waar je je aan vast kunt grijpen zodat je niet uitglijdt. Er zijn diverse soorten hulpmiddelen verkrijgbaar om mobiel te blijven. Wij hebben enkele van deze hulpmiddelen voor je op een rij gezet, zodat je kunt bekijken welk hulpmiddel het meest geschikt is voor jouw situatie. Lees snel verder voor meer informatie over hulpmiddelen voor mensen die slecht ter been zijn.

Rollator

Een rollator kopen is iets wat veel mensen doen die slecht ter been zijn. Het is het populairste hulpmiddel onder ouderen. De rollator wordt door de gebruiker tijdens het lopen geduwd en geeft stevigheid en houvast. Hierdoor kun je zelf door blijven lopen, omdat de wielen de rollator in beweging brengen. Er zijn diverse soorten rollators, waaronder modellen met een zitting, een dienblad of een tasje om spullen in te doen. Bij de aanschaf van een rollator is het van belang de juiste hoogte te kiezen, zodat je niet krom gaat lopen.

Wandelstok

Ook de wandelstok wordt veel gebruikt door mensen die slecht ter been zijn, omdat dit het lopen een stuk eenvoudiger maakt. Er zijn diverse soorten wandelstokken die gemaakt zijn van verschillende materialen, diverse kleuren hebben en meerdere lengtes hebben. Ook zijn er verstelbare en opvouwbare wandelstokken. Let altijd op de juiste hoogte als je een wandelstok aanschaft.

Looprek

Een looprek zorgt voor extra steun en stabiliteit tijdens het lopen. Deze worden veel toegepast in huis. Een looprek dient wel te worden opgetild. Dit maakt het soms handiger om voor een rollator of krukken te kiezen.

Krukken

Ook krukken worden veel gebruikt en zijn ideaal als je slecht ter been bent. De krukken die het meest voorkomen zijn elleboogkrukken. Dit zijn speciale krukken die een steun voor de onderarm hebben. Krukken worden vaak toegepast als iemand gewond is aan het been of wanneer het been geen gewicht mag dragen. Mocht je net een operatie aan je been hebben gehad, dan zijn krukken op dat moment ideaal. Eventueel kun je daarna tijdelijk overstappen naar een rollator.

Staat er een hulpmiddel naar wens tussen dit rijtje? Ga dan op zoek naar een goede aanbieder van hulpmiddelen, zodat u snel het beste hulpmiddel voor uw situatie in huis kunt halen.