Uitvaarten worden steeds persoonlijker

Tips voor een persoonlijke uitvaart

Wil je een persoonlijke uitvaart houden? Uitvaarten zijn tegenwoordig steeds persoonlijker. En dat is heel mooi, want zo kun je de uitvaart precies laten plaatsvinden op een manier die geheel bij jouw dierbare past. Je kunt een persoonlijke urn kopen die precies bij je dierbare past en zelfs kiezen voor een uitvaart op een andere locatie. In dit artikel gaan wij wat dieper in op enkele manieren om een uitvaart persoonlijker te maken. Lees snel verder voor meer informatie.

Kies voor een bijzondere uitvaartlocatie

Veel mensen kiezen ervoor om een uitvaart in een uitvaartcentrum te laten plaatsvinden, maar misschien heb je iets in gedachten wat beter bij jouw dierbare past. Zo zijn er tegenwoordig vele locaties waar een uitvaart gehouden kan worden. Denk aan een landhuis, kasteel en zelfs in een strandtent. Wanneer je niet zeker weet of je een uitvaart op de door jou gewenste locatie kunt organiseren, kun je vragen of de uitvaartondernemer dit voor je wil uitzoeken.

Kies een persoonlijke kist of wade uit

Heb je gekozen voor een kist of een wade, dan zijn er daarna nog vele mogelijkheden. Zo kun je zelf een kist of wade samenstellen in de door jou gewenste kleur en met de door jou gewenste materialen en uitstraling. Zo kun je een kist of wade samenstellen die geheel bij jouw dierbare past. Het is bijvoorbeeld mogelijk een kist met persoonlijke foto’s te laten bedrukken of te kiezen voor een ecologische wade.

Kleed de locatie aan met persoonlijke dingen

Het is ook mogelijk om de uitvaartlocatie met persoonlijke dingen aan te kleden. Zo kun je een persoonlijke sfeer creëren en zorgen voor een ruimte die geheel in het teken van je dierbare staat. Wanneer je dierbare dol was op schilderen, kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om verschillende schilderijen van je dierbare op te hangen in de ruimte, een schildersezel in de ruimte te plaatsen, enzovoort.

Laat de as verwerken in een assieraad

Na de uitvaart kun je de as in het geval van een crematie ook laten verwerken in assieraden. Via een assieraad of beeldje kun je jouw dierbare toch een beetje dichtbij je houden. Zo kun je een beetje as in een ashanger doen of een haarlok of stuk stof van je dierbare hierin laten plaatsen. Deze persoonlijke en tastbare herinnering is een mooi aandenken aan je dierbare, wat je ook steun kan geven.

Wij wensen je veel succes met onze tips.