Tuinmeubels kopen? Hier moet je op letten!

Je gaat je tuin (her)inrichten maar weet niet zo goed waar te beginnen. Dat is heel herkenbaar! De keuze aan tuinmeubelen is namelijk enorm en ook de verschillende stijlen, looks en designs die je kunt kiezen is veelzijdig. Graag helpen we je de keuze te vereenvoudigen en geven we je tips waar je op moet letten bij het uitzoeken van tuinmeubels

Ga op onderzoek uit naar verschillende stijlen

Om een goed beeld te krijgen, en je zoekrange te verkleinen, kun je op onderzoek uit gaan naar verschillende stijlen tuinmeubelen. Wat is nu hip? Welke look is tijdloos? Welke stijl past mooi bij de rest van mijn tuin en mijn woning? Vooral die laatste is een belangrijke om rekening mee te houden. Het is namelijk wel zo leuk om tuinmeubelen te kiezen die qua kleur, look and feel, passen bij de rest en zo één geheel vormen. 

Kies materialen die passen bij jouw stijl

Nu je weet wat er zo ongeveer speelt in de tuinmeubelbranche, weet je ook welke materiaalsoort je mooi vindt en wat past in het plaatje van jouw ideale tuin. Wel is het aan te raden je van te voren te verdiepen in het materiaalsoort. Vind je duurzaamheid belangrijk? Vind je het niet erg je tuinmeubelen regelmatig te onderhouden of ben je daar niet zo van? Dit speelt allemaal mee in het proces om de juiste materialen te kiezen voor jouw tuinmeubels. 

Bepaal in welke behoefte jouw tuinmeubel moet voorzien

Hier bedoelen we mee: ben je meer op zoek naar een mooie tuinset waar je lang aan kunt tafelen? Of ben je meer het type dat lekker wil loungen en relaxen in de tuin? We raden aan om dit van te voren goed te bedenken, zodat je het uiterste plezier uit je aankoop kunt halen. 

Waar ga je al je tuinmeubelen plaatsen?

We raden aan om eerst een goede plattegrond te tekenen van je tuin en hierin jouw wensen wat betreft tuinmeubelen te tekenen. Wat komt waar? Hoe groot is die tafel die je wil plaatsen en welke ruimte is ervoor nodig om de ideale indeling te creëren? Een goed begin is het halve werk. Ga daarom gestructureerd te werk, zodat je niet voor verrassingen komt staan en je altijd iets hebt om op terug te vallen. 

Bij tuinmeubelspecialist Fonteyn shop uit een oneindig groot assortiment tuinmeubelen.