Welke kosten komen er bij een nieuwe badkamer kijken?

Bij het verbouwen van je badkamer komen veel kosten kijken. Niet alleen de badkamer zelf kost natuurlijk geld, maar ook de montage ervan. Dan zijn er ook altijd nog kosten waar je van tevoren niet aan had gedacht. Om te voorkomen dat je voor verrassingen komt te staan, hebben we alle kosten waar je rekening mee moet houden voor je op een rijtje gezet.

Productkeuze

Er zijn verschillende elementen en producten die je uitzoekt bij het kopen van een nieuwe badkamer. Zo kies je natuurlijk tegels, een badmeubel en kranen uit. Misschien wil je ook wel een bad en een spiegel? Met de kosten van deze producten heb je waarschijnlijk wel rekening gehouden. Maar de prijzen van de producten kunnen erg uiteenlopen. Bedenk daarom van tevoren goed wat voor je producten je graag zou willen en wat deze kosten.

De grootte van je badkamer

De kosten van bijvoorbeeld de tegels zijn afhankelijk van de grootte van de badkamer. Hoe groter de ruimte, hoe meer tegels je nodig hebt. Daarnaast kies je waarschijnlijk ook wat grotere meubels. Het kan bijvoorbeeld ook zo zijn dat je de badkamer wil gaan vergroten, hou er dan ook rekening mee dat er meer kosten bij komen kijken.

Montage kosten

Een van de kostenposten die onderschat wordt is de montage van de badkamer. Bij een complete verbouwing, waarbij ook het leidingwerk en elektra vervangen moet worden, kan dit al snel in de kosten oplopen. Bespreek daarom van tevoren met de badkameradviseur wat het totale budget is en welke aanpassingen er in de badkamer gedaan moeten worden. Zo kom je niet ineens voor verrassingen te staan.

Aankleding

Nadat de badkamer opgeleverd is wil je waarschijnlijk ook wel wat aankleding aan de ruimte toe voegen. Het is dan waarschijnlijk geen grote kostenpost, maar wel verstandig om rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld aan toilet- en doucheaccessoires of decoratie. Ben je nog op zoek naar accessoires voor je badkamer? Bekijk dan ons assortiment. We bieden bij Sani4All namelijk een ruim assortiment aan accessoires.

Persoonlijk advies

Of je nu op zoek bent naar een moderne badkamer of juist een klassieke badkamer. Bij Sani4All bieden we badkamers voor iedereen, waardoor er altijd wel een badkamer is die bij je past. “Zoveel mensen, zoveel wensen”, daarom zijn al onze badkamers maatwerk. Dit kun je ook terugzien in de opgeleverde badkamers van onze klanten. Deze zijn stuk voor stuk uniek. Is jouw badkamer toe aan vervanging en wil je hier graag advies over ontvangen? Maak dan een afspraak bij een van onze winkels en kom langs. Onze deskundige adviseurs gaan samen met jou je droombadkamer realiseren!