De populariteit van rolgordijnen

Rolgordijnen zijn al een lange tijd erg gewild en populair, dat komt vooral omdat er verschillende varianten zijn. Rolgordijnen passen vooral goed in slaapkamers, ze zijn praktisch, goed te verwerken en passen mooi bij elk type raam. Alleen de vraag is, naar wat voor stof ben jij op zoek? Een verduisterende, een lichtdoorlatende of een transparante?

Soorten rolgordijnen

In de zomermaanden gaat de zon al vroeg op, je kent het vast wel, de zon schijnt je kamer in waardoor jij ook al vroeg wakker bent. Maar door een verduisterend rolgordijn op te hangen kun jij gewoon lekker uitslapen zonder dat je wakker wordt door het licht dat je kamer in schijnt. Of zoek je een passend rolgordijn voor je in je woonkamer, een rolgordijn die er wel voor zorgt dat je je lichtinval en privacy behoudt. Een lichtdoorlatendrolgordijn is bij veel mensen populair aan de straatkant, zo blijft er genoeg licht naar binnen vallen maar kunnen mensen niet bij je naar binnen kijken. De transparante rolgordijnen zijn echte sfeermakers, deze geven een ruimte een leuke, gezellige en sfeervolle stijl. Transparante rolgordijnen zie je meestal aan de kant waar je een mooi uitzicht hebt of uitkijk op de tuin.

Ook voor dak- en kiepramen zijn rolgordijnen ideaal. Slaap je op zolder of heb je daar een kantoor? Dan kun je ook daar een rolgordijn plaatsen. Ook hebben rolgordijnen een isolerende functie, dus wordt je gek van een zo’n hete zolder met de hele dag de brandende zon erop? Hang dan rolgordijnen op!

Duo rolgordijnen

Naast normale rolgordijnen, zijn er ook nog duo rolgordijnen. Dit zijn rolgordijnen met een lichte en donkere stof die elkaar overlappen, hierdoor kun je dus makkelijk je privacy en lichtinval bepalen. Door de combinatie met een verduisterende en een lichtdoorlatende stof kun je ook makkelijk gezelligheid en sfeer creëren. De duo rolgordijnen zijn eenvoudig schoon te houden door ze af en toe even af te nemen met een vochtige doek. Niet alleen in woon- of slaapkamers, maar ook in de keuken zie je duo rolgordijnen steeds vaker voorbij komen.

Nog meer voordelen

Een aantal voordelen van rolgordijnen zijn voor de hand liggend, ze zorgen voor je privacy, lichtinval en zijn ideaal om een gezellige sfeer te creëren in huis. Ook kunnen ze isoleren, omdat er stilstaande lucht tussen het raam en het rolgordijn ontstaat. Bij ilumio bieden we standaardmaten aan, of maken we ze op maat. Hierdoor past er altijd een perfect rolgordijn bij jouw raam!