Deze games moet je hebben voor de Playstation 5

Hij is er eindelijk: de PlayStation 5. Deze nieuwe generatie komt met een gloednieuwe controller waarvan de games er kilometers beter uit zien dan alles wat je eerder hebt gezien. De selectie aan games voor de PlayStation 5 is op dit moment nog niet bijzonder groot, maar de kwaliteit van de games des te meer. Een aantal van deze games zijn compleet nieuw, terwijl andere PS4-games zijn met een next-gen upgrade voor de PS5. Hieronder vind je een rijtje van enkele top titels voor de nieuwe console, van first-party exclusives tot third-party topgames.

Immortals fenyx rising

Ben je dol op mythologische avonturen? Dan is Immortals Fenyx Rising ps5 hét spel voor jou! Hier speel je namelijk Fenyx, een gevleugelde halfgod wiens taak het is om de Griekse goden van een duistere vloek te redden. In dit toffe spel neem je het op tegen mythologische monsters, waaronder Typhon, de dodelijkste Titaan uit de Griekse mythologie. Immortals Fenyx Rising biedt een frisse kijk op het open wereld actie-avonturengenre met verhalen geïnspireerd op de Griekse mythologie.

Far cry 6 ps5

In Far Cry 6 ps5 kom je terecht in Yara, een tropisch paradijs dat vastzit in het verleden. Je speelt hier als Dani Rojas, een inwoner van Yara. De dictator van Yara, Anton Castillo, wilt zijn natie terugbrengen naar zijn oude glorie. Dit doet hij samen met zijn zoon Diego, met alle gevolgen van dien. De meedogenloze onderdrukking van de dictator heeft een ware revolutie ontketend. Jouw personage, Dani Rojas, wordt een guerrillastrijder die de natie wilt bevrijden. Je vecht tegen Antons troepen in jungles, op stranden en in de hoofstad Esperanza.

Assassin’s Creed Valhalla

Een andere toptitel is Assassin’s Creed Valhalla. In dit prachtige spel speel je als de dappere Viking Eivor. Je verkent een schitterende, mysterieuze open wereld tijdens de wrede Engelse middeleeuwen. Je kruipt in de huid van Eivor en kunt, dankzij geavanceerde RPG-mechanismen, zelf de groei van je personage bepalen en de wereld om je heen beïnvloeden. Breid je nederzetting uit, overal je vijanden en verdien een plaats tussen de goden in Walhalla.

Horizon II Forbidden West

In tegenstelling tot de tot dusver genoemde games, is deze toptitel nog niet verschenen. Maar maak je geen zorgen, want Horizon II Forbidden West zal dit jaar nog verschijnen, exclusief voor de PS5. Hier kijken veel mensen al enige tijd naar uit, en met goede reden. In Horizon II Forbidden West ga je opnieuwe op pad met Aloy in een post-apocalyptische wereld. Je reist af naar het westen naar een toekomstig Amerika waar je te maken zult krijgen met nieuwe mysterieuze bedreigingen. Zo zul je het opnemen tegen grote robots, waaronder gigantische mammoeten en schildpadden.

God of War – Ragnarok

Last but not least, mag God of War niet ontbreken in dit lijstjes met top games voor de PlayStation 5. Ook deze game is exclusief voor de PS5 en wordt dit jaar uitgebracht. Dit langverwachte vervolg trekt nu al veel aandacht naar zich toe. Ragnarok is een Noorse mythologische gebeurtenis waarbij het einde van de wereld zich laat zien. Dit gaat gepaard met de dood van goden, natuurrampen en een wereld die bedekt is met water.